Gallant

Gallant - Victoria Schwab

Victoria Schwab je autorka, ktorá si na Slovensku medzi čitateľmi vybudovala pomerne silnú fanúšikovskú základňu. Tento „ošiaľ“ spustila perfektná Addie LaRue a Gallant v tejto skvelej jazde pokračuje. Samozrejme aj autorkina séria o duchoch si zaslúži vašu pozornosť ^͜^.

Gallant je perfektne ponurý príbeh s tou správnou dávkou tajomstva, záhad a strachu. Hlavná hrdinka Olivia je sirota a jej jedinou pamiatkou na mamu je jej denník. Na jej veľké prekvapenie sa zrazu objaví v sirotinci list od strýka o ktorom nemala ani najmenšieho poňatia. Prijíma teda pozvanie a odchádza na Gallant k svojej rodine aj napriek varovaniam v maminom denníku. Po príchode do Gallantu ju však čaká nejedno nepríjemné prekvapenie. Najhorším však je rozhodne jej bratranec Matthew, ktorý jej veľmi okato dáva najavo, že v Gallante nie je vítaná.

Nepríjemný bratranec však nie je jedinou osinou v zadku. Olivia objavuje informácie o svojich rodičoch, tajomnom múre a opačnom Gallante. Vo svojom nemom tichu Olivia nachádza tajomstvá jedného aj druhého Gallantu, jeho obyvateľov a ich sveta. 

Tak ako je u autorky zvykom, aj v tejto knihe je plno tajomna, tieňov, veľa nevypovedaného a skvelo opísaná pochmúrna atmosféra, ktorá dodáva príbehu to pravé orechové.

Okrem toho, že Gallant ponúka skvelý príbeh, kniha je doplnená nádhernými ilustráciami, ktoré skvelo dopĺňajú príbeh a umocňujú dokonalý čitateľský zážitok. Aj vďaka obrázkom máme možnosť pochopiť kto a čím boli rodičia Olivie. Čo ich spojilo, ale aj rozdelilo. Rovnako sa vďaka tomu dozvedáme viac o samotnej Olivii a postupne tak dopĺňame skladačku.

Gallant splnil všetky moje očakávania, ktoré som od príbehu očakávala. Správna atmosféra, rodinné tajomstvo a nevšedná a zaujímavá hlavná hrdinka. Príbeh odo mňa získava plný počet bodov.

Ďakujem Booklab-u za možnosť prečítať si ďalšiu perfektnú Vicky ^͜^. 

Komentáre