Dokonalá sedmička

Dokonalá sedmička - Catherine Ryan Hyde

Catherine Ryan Hyde je autorka, ktorá okrem písania miluje zvieratá, cestovanie a fotografovanie. O všetky svoje koníčky sa delí s čitateľmi na svojom blogu. Napísala viac ako štyridsať kníh a jej poviedky sa ocitli v niekoľkých časopisoch.

Dokonalá sedmička je emóciami nabitý príbeh o siedmych klbkách radosti, ktoré nečakane spoja tri životy a postarajú sa o ich zlepšenie. Na stránkach tohto príbehu sa zoznamujeme s Abby, jej mamou Mary a nešťastným vdovcom Elliotom. Všetci si nesú so sebou nejaké trápenie, ktoré čoskoro naberie nový smer. Abby sa totiž podarí zachrániť pre utopením sedem roztomilých šteniatok, ktoré si však nemôže nechať doma a ani ich dať do preplneného útulku. Odvedie ich teda do neobývanej chaty, ktorá im poskytne útočisko. Aj tam ich však neskôr čaká prekvapenie v podobe Elliota, ktorý sa tam chcel na pár dní utiahnuť. Ten však nevítaných hostí však istým spôsobom prijme a aj vďaka nim a Abby začína vo svojom živote nachádzať aj iné veci ako len smútok.

Páčilo sa mi ako autorka vykreslila vzťah medzi Abby a jej mamou Mary. Obe sa navzájom ľúbia, no kvôli situácii v rodine si nedokážu vyjadriť to čo by si medzi sebou mali. Abby svojej mame síce povie, ež zachránila šteniatka a odniesla ich do útulku, no vynechá fakt, že ich nakoniec odniesla inak a sama sa o ne stará. Mary sa však vďaka náhodným indíciám dozvie o šteniatkach aj Elliotovi, za ktorým sa vďaka strachu o svoju dcéru vyberie.

Všetkých troch však poriadne spoja až šteniatka, ktoré ich svojou hravosťou a láskou zahrnú všetkým čím vedia. Ukážu im, že aj v nešťastí sa dá istým spôsobom nájsť šťastie, že k tomu byť odvážnym niekedy skutočne stačí iba málo a že láska kvitne tam kde ju nečakáme.

Abby si určite zamilujete. Jej detská úprimnosť, no dospelácke myšlienky a miestami aj prístup vás určite oslovia. Jej tendencia dávať nevyžiadané rady pobavia a Elliotovi otvoria oči. Zrazu sa na niektoré veci pozerá inak a jeho ochota pomôcť zahreje na srdci. Je totiž nezištná a úprimná.

Dokonalá sedmička je o odvahe, sile, šťastí aj nešťastí, láske, priateľstve a troch ľudských životoch, ktoré dohromady spojí sedem drobných klbiek radosti a starostí. Musím povedať, že som od knihy čakala trochu iný príbeh, no to čo som dostala bolo neskutočne milé a smutné zároveň. Dávam 8,5 z 10.

Ďakujem vydavateľstvo Grada za možnosť prečítať si knižku ^͜^. 

Komentáre