24 dní do Vianoc

24 dní do Vianoc - Michala Ries

Michala Ries svoju spisovateľskú dráhu odštartovala raketovou rýchlosťou. A to doslova. Jej tvorbu si takmer okamžite obľúbilo široké čitateľské publikum. Ako prvé jej vyšli knihy Na úteku a Na love. Ta tým pokračovala románmi Zadrž dych a Celý život. Tento rok si pre svojich čitateľov pripravila ak jeden vianočný príbeh.

24 dní do Vianoc je perfektnou zábavnou a oddychovou knihou. Spoločne s hlavnou hrdinkou Ninou sa púšťame do plnenia adventného kalendára, ktorý je veľmi špeciálny. Nina sa totiž rozhodla spraviť veci, na ktoré dovtedy nenabrala odvahu a na svoje (niektoré) bláznivé sny. Chce totiž späť svoje staré ja, pretože zistila že vo svojim súčasnom živote nie je veľmi šťastná.

Jej prvým adventným okienkom sa stáva želanie vybehnúť po eskalátore v protismere. Vďaka tejto bláznivosti sa spozná s Dominikom, ktorý sa veľmi rýchlo stane jej parťákom pri plnení adventného kalendára. A tu začína tá pravá zábava, hoci nepochybujem, že Nina by toľko vtipných, trápnych a šialených situácii zvládla aj sama. Vo dvojici to ide ale lepšie, títo dvaja sú toho skvelým dôkazom :D.

Nina vďaka adventným úlohám objavuje svoju niekdajšiu Ninu. Určite si ju obľúbite, pretože vás dokáže rozosmiať až k slzám, no tiež vám ukáže, že aj s náročnými situáciami sa treba vysporiadať. Hlavne pre vlastné dobro a pokoj v duši.

Aby sa však nepovedalo, že úlohy plní len Nina, tak aj Dominik sa nechal niektorými inšpirovať a svojským spôsobom tiež plní niektoré úlohy. A to sa mi páčilo, pretože aj napriek tomu, že sa s Ninou poznal len tak krátko, dokázala ho ovplyvniť v niektorých veciach. Tiež bolo pekné ako Dominik Nine podporoval, zvlášť v tých ťažších momentoch a dodával jej potrebnú odvahu.

V tomto príbehu dostanete neskutočnú dávku humoru, vtipných hlášok a situácii. Ja sama som pri čítaní pomaly každú chvíľu vybuchla do smiechu. Autorka však nezabúda ani na tienistú stránku života a tým príbeh skutočne krásne vyvažuje. Ak hľadáte knihu, pri ktorej si oddýchnete, zasmejete sa a aj trochu posmútite, tak 24 dní do Vianoc je tá pravá.

Knižke dávam plný počet bodov a netrpezlivo čakám s čím príde autorka nabudúce ^͜^.

24 dní do Vianoc som čítala vrámci Knižného klubu a myslím, že sme si nemohli vybrať lepšie ^͜^. 

Komentáre