Skandar a zlodej jednorožcov

Skandar a zlodej jednorožcov - A. F. Steadman

A. F. Steadman je autorka, ktorá pred svojou spisovateľskou kariérou pracovala v oblasti práva. Až neskôr si uvedomila, že pri práve veľa mágie nenájde, a tak sa začala venovať písaniu. Jej prvá knižka zo série p trinásťročnom Skandarovi sa nedávno dostala aj na pulty slovenských kníhkupectiev.

Skandar a zlodej jednorožcov sa ku mne dostal náhodu a bolo to skutočne príjemné a pomerne rýchle čítanie. Aj napriek tomu, že bolo veľmi výrazne bádať vplyv Percyho Jacksona, je táto knižka iná.

Skandar má trinásť a veľmi túži stať sa jazdcom na jednorožcovi. Keďže ho ale nepustia na skúšku z liahnutia, jeho šance aj sny sú zničené. Teda až do momentu kým presne o polnoci nezaklope na dvere ich bytu žena a neoznámi, že Skandar sa dostal do liahni. A presne od tohto momentu sa všetko začína zamotávať a rozmotávať. 

Skandar je postavou, ktorú si veľmi rýchlo obľúbite. Trochu zakríknuté chlapča, avšak s obrovskou dávkou odvahy a bojovnosti, detskej neuváženosti, ale hlavne s obrovským srdcom plným lásky na rozdávanie. Aj napriek počiatočnej nevraživosti zo strany niektorých spolužiakov si Skandar dokázal nájsť miesto medzi ostatnými a spriateliť sa. Spoločne s ďalšími troma jazdcami odhaľuje hrozbu pre Ostrov ale aj pre Pevninu. Všetci štyria sa zamotávajú do problémov, odkrývajú drobné útržky informácii o Skandarovej mame a neustále pracujú na zlepšovaní svojich jazdeckých schopností a na používaní elementov.

V zahraničí Skandara odporúčajú pre fanúšikov Percyho Jacksona a Eragona. Keď som sa nad tým poriadne zamyslela, skôr by som sa priklonila k tvrdeniu pre fanúšikov Percyho ako Eragona. Hlavne sa stačí pozrieť na názov a tiež asi pochopíte :D. Tento príbeh je skvelým čítaním a rozhodne si ho užijete. Skandar a zlodej jednorožcov ponúka nevšedný pohľad na jednorožce. Popri čítaní si určite budete želať mať vlastného jednorožca rovnako ako má malý Skandar.

Tento nevšedný príbeh o jednorožcoch a Skandarovi ma očaril a pobavil. Už teraz sa nedočkavo teším na pokračovanie. Knižka odo mňa dostáva 8,5 boda z 10. 

Komentáre