Sherlock Holmes 7

Sherlock Holmes 7 - Sir Arthur Conan Doyle

Arthur Conan Doyle bol škótskym spisovateľom a preslávil sa hlavne svojimi poviedkami o Sherlockovi Holmesovi. Pôvodne však bol lekárom, no pôsobil aj ako vojnový spravodajca a angažoval sa aj v politike.

Siedma kniha s názvom Posledná poklona obsahuje osem poviedok, v ktorých sa opäť stretávame so Sherlockom a jeho spolupracovníkom Watsnom.

Aj tento raz sú jednotlivé prípady veľmi pozoruhodné a pri niektorých sa vám skutočne zaparia mozgové bunky ak sa pustíte do pátrania spoločne s hlavnými postavami. Dokonca sa objavuje aj Sherlockov brat Mycroft, z ktorého doslova srší tajomstvo a jedinečnosť.

O Sherlockovi je známe, že má skutočne jedinečnú myseľ a pozoruhodný dar na riešenie záhad. Ako sa na takú hlavu patrí, Holmes je aj patrične výstredný, niekomu sa môže zdať až šialený. Geniálne hlavy sú však také. Avšak aj génius sa niekedy utne a ukáže sa, že je predsa len stále iba obyčajný človek, ktorý sa mýli. V tomto prípade to však niekoho takmer stálo život. 

Musím povedať, že moje druhé stretnutie s fenomenálnym Sherlockom bolo omnoho lepšie. Akosi mi nevadilo nevidieť myšlienkové pochody Sherlocka pri riešení prípadu. Dokonca som tento raz pri niektorých prípadoch dokázala aspoň málinko predpokladať ako sa bude vyšetrovanie vyvíjať.

Príbehy boli doplnené o skvelé ilustrácie, rovnako tak celkové spracovanie knihe dodáva istú dávku šmrncu. Už teraz sa teším ako si doplním túto sériu.

Poslednej poklone dávam 9 bodov z 10. Ďakujem Snowmouse publishing za možnosť prečítať si ďalšie dobrodružstvá Sherlocka Holmesa a jeho priateľa Watsona.

Komentáre