Kniha Ohňa: Dračí svet

Kniha Ohňa: Dračí svet - Anna Em

Anna Em je slovenská autorka, ktorá sa medzi slovenských autorov zapísala svojou štvordielnou sériou Kniha Ohňa. Prvá časť vyšla v roku 2019, druhá s podtitulom Relikvia Immuto v roku 2020 a tretia časť s podtitulom Dračí svet v roku 2021. Na štvrtej časti autorka aktuálne pracuje.

V tretej časti série pokračujeme v pátraní po Prameni mladosti. Tento raz však Lili spoločne s Tristanom a Zarou prechádzajú do Dračieho sveta. Ten ich v mnohom prekvapuje a zároveň aj ohrozuje. Prejsť nástrahy a vrátiť sa späť do vlastného sveta je pre nich, a hlavne pre Lili, poriadnou skúškou.

Napriek tomu, že sa Lili a jej priatelia snažia, Tútori spoločne so Sandrou tiež postupujú vpred za svojimi cieľmi. V príbehu máme možnosť nazrieť na obe strany a spoločne s nimi robiť rozhodnutia.

Postava Lili ma oslovila už pri prvej časti, a ani teraz tomu nebolo inak. Počas čítania vidíte ako sa Lili rozhoduje, mení a vyvíja. Rôzne situácie ovplyvňujú jej rozhodovanie, ktoré sa snaží robiť múdro a v prospech záchrany svojich priateľov.

Postavy sú jedinečné, každá koná podľa svojho najlepšieho uváženia a svedomia. Všetci sú však poháňaní túžbou a odhodlaním niečo dokázať. Niektorí sa snažia chrániť a ďalší iba ničiť. 

Kniha ohňa 3 ponúka okrem pohľadu do Dračieho sveta aj širokú paletu emócii. Nielen tých, ktoré prežívajú postavy, ale aj tie ktoré kniha vyvolá v čitateľovi. Od hnevu, hanby, frustrácie až po radosť priateľstvo, odvahu a lásku. Počas príbehu sa nielen berie, ale aj dáva a rovnako sa ubližuje a odpúšťa.

Nakoľko je toto predposledná časť série, hneď od začiatku je jasné, že na konci sa všetko poriadne pokazí. Aj napriek tomu, že som to čakala, samotný záver ma poriadne prekvapil.

Sériu Kniha Ohňa som si obľúbila a som veľmi zvedavá ako autorka ukončí túto dračiu sériu. Dračí svet odo mňa získava 8,5 boda Z 10. Už teraz sa teším na pokračovanie a aj autorkinu budúcu tvorbu.

Ďakujem vydavateľstvu Art Floyd a autorke za knižku ^͜^. 

Komentáre