Prekliate menom láska

Prekliate menom láska - Karin Horváthová

Karin Horváthová sa tiež radí medzi autorky pochádzajúce z wattpadu. Na jej profile nájdete hneď niekoľko príbehov z rôznych žánrov. Prekliate menom láska (2021) je ej debutom na knižnom trhu.

Táňa sa má vydávať, no nanešťastie jej nastávajúci zdupká v deň svadby. Možno si poviete, že to je trochu klišé, no dôvod úteku vás isto prekvapí :D. Od toho nešťastného dňa sa lepí na Táňu smola a nepomáha jej ani tá huba pustená bez akéhokoľvek filtra. To sa jej v mnohých situáciách stáva osudným a prináša to slušnú kopu vtipných a niekedy až nezávideniahodných situácii.

Táňa je priveľmi ukecaná a špekulujúca žena, ktorá sa s kľudom Angličana správa ako impulzívna pubertiačka :D. Zvyčajne sa jej podarí touto náturou pritiahnuť hlavne problémy, no tiež jej to do života priveje Viktora, ktorý je presným opakom Táne. A hneď máme podarenú dvojicu.

Hlavná hrdinka teda spoločne s Viktorom zakladá klub láskoholikov a prekvapivo sa v ňom ocitne viac ľudí ako len Táňa a Viktor :D. Ich, dajme tomu, motivačné reči majú na ľudí podľa všetkého dobrý vplyv. Aspoň sa teda vyrozprávajú, podporia navzájom a je im aspoň o kúsok lepšie na duši ^͜^. Bohužiaľ pre naše dve hlavné postavy, ich spoločný vzťah sa trošku vymkne spod kontroly a hraníc, ktoré si určili. Ale to sa dalo čakať :D. 

Žiada sa mi povedať, že príbeh naberal na spáde, no trošku ma brzdia zdĺhavé opisy, ktoré dej zbytočne zdržovali, čo je skutočne škoda. Táňa aj Viktor sú /zaujímavé postavy a rozhodne by si zaslúžili viac priestoru. Trochu „omáčky“ znesie každý, no tu je ich viac ako trošku :/. Práve tieto opisy a nadmerné premýšľanie a analyzovanie hlavnej hrdinky dokázali takpovediac zastaviť scény, ktoré by boli inak super.

Okrem klubu láskoholikov, riešenia práce, kocúra Pána Polepetka stíha Táňa naháňať aj svojho bývalého a nakoniec z neho vypáčiť aj dôvod prečo svadba nebola a kam tak rýchlo zdúchol.

Celkovo na mňa kniha zapôsobila, autorka celkom vierohodne zachytila povahy postáv, hoci Táňa mala často momenty kedy prestrelila na plnej čiare. Na druhej strane sú však vtipné situácie, ktoré svojim správaním vyvolala a tie vás donútia uškŕňať sa počas čítania :D. Avšak zbytočné opisy zabili dynamiku príbehu, čo bolo podľa mňa na škodu, príbeh mal podľa mňa väčší potenciál.

Prekliate menom láska odo mňa získava 6 bodov z 10. Ďakujem autorke za možnosť prečítať si jej prvotinu a som úprimne zvedavá s čím príde nabudúce a ako bude jej text a príbeh ešte lepší ^͜^.

Komentáre