Čas čerešní

Čas čerešní - Nicolas Barreau

Nicolas Barreau je francúzsko-nemecký spisovateľ píšuci pod pseudonymom. Tak ako postava Andrého, aj Nicolas pracuje vo vydavateľskom a knižnom svete. Na Slovensku sa všetkým romantikom zapísal do sŕdc titulmi Úsmev ženy, Paríž je vždy dobrý nápad a Ľúbostne listy z Montmartre.

Čas čerešní ju voľným pokračovaním príbehu Úsmev ženy. Opäť sa stretávame s Aurélie a Andrém, ich priateľmi, známymi miestami, no objavujeme aj mnoho nového. Aj tento raz sa autor zameral na emócie a zamotané situácie. Ani jedna z postáv si nemala kedy vydýchnuť, stále sa niečo dialo.

Ak ste si obľúbili svojské povahy hlavných hrdinov v Úsmeve ženy, v tejto knihe to nebude inak. André sa snaží Aurélie požiadať o ruku, no zakaždým to niečo prekazí a vzápätí sa začne skutočne všetko kaziť. Hádky, nedôvera a stres sú „skvelými“ rozvracačmi vzťahov a na vlastnej koži to zisťujú aj naše postavy.

Aurélie sa po neúspechu s michelinskou hviezdou začne podozrivo často stretávať so šéfom rovnomennej reštaurácie, ktorému hviezda v skutočnosti patrí. Celkom pekný omyl, no nie? Asi si viete predstaviť ako zareagoval André. Posledný klinec do rakvy zatĺkol aj Monsignac, ktorý prišiel s nápadom vytvoriť kuchársku knihu. Môžete trikrát hádať koho poveril prácou na nej a kto by mal byť autorom receptov.

Pomedzi toto všetko sledujeme ako sa André začína verejne prezentovať ako Robert Miller a predaje jeho knihy pekne stúpajú. Tu však prichádza na rad žiarlivosť Aurélie, pretože jedna mladá a veľmi ambiciózna kníhkupkyňa sa od Andrého nevie odtrhnúť a chcel aby ho získať pre seba. 

Ako býva zvykom, postavy tieto drobné konflikty neriešia a nechávajú ich prejsť do niečoho väčšieho ako sú oni sami. Bohužiaľ, to ich dovádza do zániku kde nevidia iné možnosti. Za hlúpe chyby a nedostatok komunikácie sa platí a André aj Aurélie si to uvedomia až na konci. Treba však podotknúť, že obe postavy majú veľké srdcia a aj napriek všetkému nepríjemnému sa stále veľmi ľúbia ^͜^.

Nicolas Barreau je autor píšuci príbehy, ktoré môžete v niektorých miestach predvídať, no dáva do nich úžasnú zmes oddychu a emócii. Príbeh je písaný tak aby ste si k nemu sadli a až po dočítaní sa zdvihli :D. Knižku odporúčam hlavne milovníkom Paríža, jedla, kníh a romantiky.

Čas čerešní odo mňa získava 8,5 boda z 10. som veľmi zvedavá aký príbeh nám autor ponúkne najbližšie ^͜^.

Ďakujem vydavateľstvu Zelený kocúr za knižku ^͜^.

Komentáre