Potomkovia bohov

Potomkovia bohov - Vita Jamborová

Vita Jamborová sa narodila a istú časť svojho života prežila na Ukrajine. V roku 2011 jej vyšli dve knihy, Nevera ako dôvod a Stráž ma, mafia nezabúda. Som bosorka vyšla rok nato (2012) a v súčasnosti sa táto obľúbená kniha dočkala nového vydania pod názvom Spoveď čarodejnice. Okrem klasickej romantiky píše autorka aj príbehy s nádychom fantastiky, či dokonca sci-fi. Práve v sci-fi žánri jej vyšla knižka Potomkovia bohov (2017).

Nikol je človek, teda vlastne ani nie je, pretože jej predkovia sú Anunnakiovia, ktorí sú označovaní za stvoriteľov. Samozrejme čo by to bol za príbeh bez úhlavných nepriateľov? Tými sú Reptiliáni a zhodou okolností sa Nikol do jedného zamiluje :D. A aby toho nebolo dosť, ešte im život strpčuje stará kliatba.

Nikol je pubertiačka a ako taká sa aj miestami správa :D. Treba jej však ako hlavnej hrdinke nechať, že mala riadnu dávku odvahy. Možno sa jej však nebudete ani čudovať, lebo však zachrániť svet nemôže každý a ona vlastne ani nemá na výber.

Autorka nám počas celého príbehu predostiera pohľady do histórie Anunnakiov a Reptiliánov a vy tak len premýšľate čo všetko je skutočne pravda a čo si len veľmi farbisto prifarbili oba druhy. Hoci sa názory oboch rás odlišujú, Nikol spoločne s Robom odhaľujú skutočnosť, ktorá je úplne iná ako hlása vedenie Anunnakiov.

Dalo by sa povedať, že Potomkovia bohov jemne špekulujú o tom čo bolo na začiatku a ako sa všetko formovalo. Hlavne ponúka alternatívu pre všetkých fanúšikov sci-fi a fantasy, tí totižto majú zakaždým pustenú fantáziu na maximum :D.

V príbehu si aj trochu pocestujeme a dostaneme sa aj do susedných Čiech. Tiež nebude núdza o skvelé technické vymoženosti, niektoré vám doslova vytrú zrak. 

Obe hlavné postavy si obľúbite, hlavne pre ich odvahu a lojalitu k sebe samým a rodine. Ukážu vám, že aj dve rôzne rasy si môžu k sebe nájsť cestu a normálne fungovať vedľa seba aj keď sa svet začína rútiť do záhuby. Samozrejme ako v každom príbehu, aj tu sa nájdu záporáci, ktorých budete neznášať alebo ich správanie pochopíte.

Potomkovia bohov majú obrovský potenciál byť ešte lepšími. Mne osobne chýbalo rozvinutie niektorých vecí, pretože knižka by si to rozhodne zaslúžila. Avšak aj napriek tomu je to príjemné a zaujímavé čítanie ^͜^. Knižke dávam 7,5 boda z 10 a teším sa kedy sa mi dostane do rúk ďalšia kniha od autorky.

Ďakujem vydavateľstvu Hydra za knižku ^͜^.

Komentáre