Poslední místo, kam se podíváš

Poslední místo, kam se podíváš - Kristen Lepionka

Poslední místo, kam se podíváš bola kniha, ktorá ma zaujala hlavne obálkou. Akosi som sa ani poriadne nepozrela čo ma bude čakať za čítanie :D. 

Roxana je súkromná vyšetrovateľka, ktorá je poriadne svojská a až priveľmi sa podobná svojmu nebohému otcovi hoci nechce aby to tak bolo. Prípad, ktorý sa Roxana púšťa riešiť je trochu netypický. Miestami som mala pocit, že hľadá tam kde nič nie ej, no opak bol pravdou a musím povedať, že ma to dosť prekvapilo. Hlavne teda keď sa jej podarilo spojiť starý prípad jej otca so svojim prípadom.

Počas čítania som mala niekoľko podozrivých, avšak len jeden z nich mi prišiel ako ten správny. Asi si viete predstaviť ako ma prekvapilo rozuzlenie prípadu. Bolo to však skvelé, pretože autorka poriadne potrápila nielen hlavnú postavu, ale aj mňa :D.

Roxana je priveľmi svojská a tvrdohlavá. Tieto dve vlastnosti boli v istých momentoch obdivuhodné, no akonáhle si poriadne vypila, mala som ju chuť poslať rovno do postele. Na Roxane sa mi páčilo ešte jedna vec, jej bojovnosť. Aj napriek nepríjemnostiam počas vyšetrovania bola odhodlaná vyriešiť prípad. 

V každej knihe sa nájde niečo alebo lepšie povedané niekto, kto vás bude počas celého čítania privádzať do vývrtky. Tu to mala na starosti polícia, čo by asi bežného človeka dostalo. Je pochopiteľné, že policajti neradi vidia súkromného detektíva loviť po ich území. Avšak ich správanie k Roxane bolo viac ako odporné. Na druhú stranu si ani ona nesplnila svoju povinnosť a neohlásila im, že bude pátrať na ich území. Človek by si však myslel, že sa dospelí ľudia dokážu rozumne dohodnúť. Ale bohužiaľ nie vždy aj chcú.

Začiatok bol trošku viac zdĺhavý na zoznámenie sa a začítanie sa, no potom ma knižka tak chytila, že som ju dočítala na posedenie. Poslední místo, kam se podíváš odo mňa dostáva 7,5 boda z 10.

Ďakujem @copata.knihomolka za možnosť zúčastniť sa štafety a nájsť ďalšieho zaujímavého autora detektívok ^͜^.

Komentáre