Bzukot včiel

Bzukot včiel - Sofía Segovia

Bzukot včiel ma veľmi zaujal svojim názvom a skutočne oku lahodiacou obálkou. Anotácia rovnako sľubovala pekný príbeh a v prvom momente mi ani nenapadlo, že sa vďaka tejto knižke vrátim k môjmu obľúbenému magickému realizmu.

Akonáhle som však začala čítať, môj plamienok radosti zaplápolal :D. Magický realizmus mám veľmi rada a čítanie pre mňa bolo veľkým potešením. Hoci mi chvíľku trvalo kým som sa zorientovala, stálo to za to, pretože kniha v sebe nesie skutočne krásne myšlienky.

Simonopio je postava, ktorá vo vás vzbudí kopec pocitov. U mňa to začalo ľútosťou a prešlo to až k obdivu. Simonopio však nie je úplne bežnou hlavnou postavou na akú sme v knihách zvyknutí. Aj napriek tomu si myslím, že je práve Simonopio jednou z najnádhernejších postáv, ktorá obohatí každého čitateľa.

Celý román rozpráva príbeh o rodine Moralesa Cortésa, s ktorou má už spomínaný Simonopio veľmi zaujímavý, no pevný vzťah. Spočiatku mi ostávalo záhadou prečo Simonopio robil veci tak ako ich robil, no na konci to dalo parádny zmysel. Miestami sa vám popri čítaní môže zdať, že netušíte kto príbeh rozpráva, no v istom momente to bude jasné. Ja som to napríklad vedela hneď od začiatku :D.

Pri tejto knižke sa nedá povenovať hlavnej postave, pretože tu ich je hneď niekoľko a od začiatku až do konca sa každá jedna postava formovala. Každá jedna bola jedinečná, plná emócii a mala svoje poslanie. Asi najviac som si však obľúbila starkú Reju, ktorá sa však ku koncu knihy objavovala čoraz menej, čo mi bolo ľúto. Okrem nej som si obľúbila Simonopia a Francisca juniora. Boli tak neskutočne podarená dvojica a ja som sa pri ich spoločných scénach veľmi bavila ^͜^

Jediné čo mi trošku liezlo na nervy bolo to neskutočne časté skákanie v čase. Niekedy mi stačilo už prvých pár slov z novej kapitoly a vedela som zistiť kam sme sa posunuli. Niekedy však tých prvých pár slov nestačilo a chvíľku mi časové zaradenie trvalo. Keď sa na to pozriem teraz, to striedanie časov a miest príbehu dodalo niečo navyše.

Slová na zadnej strane knižky skutočne hovoria pravdu. Bzukot včiel je neskutočne silný a emotívny príbeh o rodine, včelách, pomarančovníkoch, láske, nenávisti, zrade, ale aj o odpustení. To všetko na pozadí revolúcie a odpornej choroby. Budem sa opakovať, no tento príbeh vás nielenže rozosmeje, ale vás aj poriadne rozplače.

Bzukot včiel odo mňa dostáva 9,5 boda z 10. Ďakujem za možnosť zúčastniť sa štafety @books_with_marry.

Komentáre