Podvodníčka

Podvodníčka - Kristína Ježovičová

V relatívne krátkom čas som prečítala aj ďalšiu knižku od Kiky Ježovičovej, tento raz však vrámci štafety ^͜^. Už klasicky som nečítala anotáciu, čiže som nevedela do čoho idem a čo ma čaká, jedine to, že pôjde o nejaký podvod :D.

Začiatok bol teda pre mňa trochu zmätočný, kým som sa zorientovala kto je kto a čo sa odohráva v ako čase za sebou, trvalo to pár strán. Keď som sa však poriadne „rozkukala“, príbeh nabral na svižnosti a pomaly odhaľoval svoje tajomstvá a rozmotával ich. Bola som dosť prekvapená čo autorka vymyslela a ako to zamotala.

Párkrát som počula tvrdenia, že každý z nás má niekde vo svete svoje dvojča, no akosi sa mi tomu nechcelo veriť. Dlhšie som o tom nepočula, až teraz v knihe a dosť ma to prekvapilo. Avšak táto myšlienka bola super a páčilo sa mi to ^͜^

Spočiatku som premýšľala nad tým ši si tieto dve ženy nechceli len z niekoho vystreliť a preto zahrali takéto divadielko. V skutočnosti to bolo dosť inak a rozhodne sa za tým skrývalo niečo viac.

Tereza a Theresa sa okrem vonkajšieho výzoru vôbec nepodobali. Postupne som si na každú z nich vytvorila názor a omnoho viac sa mi páčila Tereza. Theresa bola priveľmi plná negatívnych vlastností. To sa dalo aj čakať vzhľadom k tomu, že bola zápornou postavou, ale aspoň malinkú dobrú vlastnosť mohla mať. Tereza mala okrem tých dobrých aj nejaké tie zlé a ako postava mi bola omnoho sympatickejšia ako jej nemecká dvojička.

Keď sa pozriem celkovo na príbeh, veľmi ma bavil, autorka to skutočne majstrovsky zauzlila. Párkrát som síce mala pocit, že tam niečo nesedí, ale v príbehu to vôbec neprekážalo. Podvodníčke dávam 7 bodov z 10. V budúcnosti určite siahnem po nejakej ďalšej knihe od autorky, pretože jej štýl písania mi sadol a bavilo ma to.

Tiež by som chcela poďakovať Miške, že som sa mohla zapojiť do štafety ^͜^. 

Komentáre