Povedal, že budem šťastná

Povedal, že budem šťastná - Adriana Gregorová

Zo začiatku som bola poriadne zmätená. Niežeby bolo niečo zlé, len knižka je písaná štýlom, ktorý mne moc nesadol a dosť som sa strácala čo je minulosť a čo súčasnosť. Avšak samotný príbeh bol pekný a celkom dosť silný.

Miriam mi v niektorých momentoch prišla ako silná žena, niekedy zas ako totálna trúbka a bezohľadná potvora. Zas na druhú stranu ju aj chápem. Istým spôsobom bola nútená opustiť svoju domovinu a začínať od úplnej nuly v Amerike.

Ján bol podľa mňa od začiatku do konca neskutočný debil, to bez debaty. Mať milenku a všetky problémy riešiť klamstvami? Toto očividne nie je rodinný typ chlapa. Jeho prístup k rodine, manželstvu a dcére mi bol odporný. Myslel totiž hlavne na seba, svoje pohodlie a to sa mu stalo osudným.

Čakala som šťastný koniec, ktorý som síce dostala, no trochu inak ako som predpokladala. Musím však povedať, že tento koniec sa mi páčil, no mal svoje veľké ALE. A presne toto ale ma prekvapilo a na konci ma nechalo dosť rozpoltenú, pretože buď bude tento príbeh pokračovať alebo chcela autorka poukázať na to, že hrozby na nás číhajú vždy a všade. 

Príbeh ukazuje čo všetko sa s človekom deje keď padá na dno a keď sa z neho dvíha. Kam až je ochotný zájsť aby uspokojil svoju chamtivosť a či dokáže prekročiť aj nejaké morálne hranice. Tiež vám však príbeh ukáže kam sa v živote musíte dostať aby ste v sebe našli odvahu a spravili krok dopredu.

Keď sa na to pozriem celkovo, príbeh sa mi páčil. Bol kúsok iný ako som očakávala, no bavilo ma to ^͜^. Okrem začiatku, kým som si zvykla na iné delenie textu, to bolo fakt zaujímavé čítanie plné emócii. Knižka Povedal, že budem šťastná odo mňa získava 6,5 boda z možných 10.

Ďakujem vydavateľstvu Elist za knižku ^͜͜^.

Komentáre