Obsidián

Obsidián - Jennifer L. Armentrout

O tejto sérii som dosť počula keď začala vychádzať. Musím povedať, že ma spočiatku obálka nezaujala a tak som knižku obchádzala. Avšak už aj na mňa prišlo a knižku som si prečítala vrámci štafety.

Anotáciu som klasicky nečítala, takže bol pre mňa príbeh veľkou neznámou. Začítať sa mi netrvalo dlho, pretože autorka má prijemný štýl a čítalo sa to takmer samé. Avšak hneď zo začiatku my chytala panika pretože sa to dosť podobalo na Twilight a ten teda fakt nemusím. Keď však opomeniem tú podobnosť , bolo to skutočne príjemné čítanie ^͜^.

Katy sa mi páčila, bola tak správne papuľnatá :D. A tie jej hlášky, ktoré jej dlho v puse nevydržali, boli tiež perfektné. Často som sa smiala na jej konverzáciách s Daemonom. Čo si budeme klamať, títo dvaja stáli za to a chémia medzi nimi bola neuveriteľne silná a iskrivá. Aj napriek tomu mi však Daemon dokázal liezť poriadne na nervy. Jeho správanie voči Katy bolo vo väčšine času odporné a maximálne percento z toho bol milý, teda tváril sa tak.

Spočiatku som nechápala názov knihy. Prečo práve obsidián? Vysvetlenie sa mi dosť páčilo. Bolo originálne a hlavne krásne ozrejmilo súvislosti. Popravde bola som rada, že autorka prišla s niečím originálnejším ako sú upíri a trblietanie sa, to by som fakt nedala. Hoci trochu toho trblietania tam predsa len bolo.

Taká malá chybička, ktorá mi počas čítania sem tam rezala oči, bola nespisovnosť slov. Zvyčajne si to nevšímam, no tu to bolo pomerne dosť rušivé. Beriem, že sa takéto niečo stane a je to úplne normálne. Avšak z nejakého dôvodu mi to práve tu vadilo.

Aj teda napriek niektorým maličkostiam, ktoré ma trošku vytáčali, ma čítanie bavilo a Katy aj Daemona som si veľmi obľúbila. Rovnako skvelá bola aj Dee, ktorá bola tak správne šľahnutá :D. 

Keď to všetko pekne sčítam a odčítam, Obsidián dostáva 6,5 boda z 10. Som dosť zvedavá aké bude pokračovanie :D.

Ďakujem @libre_castores za možnosť zúčastniť sa štafety ^͜^.

Komentáre