Po dnešnej noci mi nevolaj

Po dnešnej noci mi nevolaj - Simona Rošková

Na túto knižku som sa tešila, čakala som romantický príbeh s nejakou drámou. Maťka klasicky nečítala anotáciu :´D. Nevadí.

Začiatok mi prišiel pohode, hlavná hrdinka má zložitú rodinnú situáciu a snaží sa s tým vysporiadať. Ďalej sa to však len posúvalo smer depresia, tajne som dúfala, že to tak úplne neskončí. Bohužiaľ to tak dopadlo čo ma na jednej strane zamrzelo. Na druhej strane som to však chápala, nakoľko to dávalo zmysel názvu knihy.

Hlavná hrdinka Vanesa mi zo začiatku prišla ako relatívne silná hrdinka, potom však skĺzla, čo ma zamrzelo. Avšak potešilo ma, že aj napriek tomu mala aspoň trochu zdravého rozumu, hoci niekedy som o tom vážne pochybovala. Aby však pochopila svoju hlúposť, musela padnúť až na úplne dno a prísť o všetko. Ale tak spamätala sa nakoniec a začala so sebou niečo robiť.

V knihe bolo aj niekoľko krásnych myšlienok, ktoré pekne podtrhli príbeh a donútili ma zamyslieť sa. Na knihách mám rada keď ma donútia premýšľať, prípadne ma takýmito myšlienkami dokážu aj inšpirovať :).

Zo začiatku mi vŕtal v hlave zmysel názvu knižky a pochopila som ho až pri Vanesinom páde. Rozhodne zaujímavé a prekvapivé. Rada totiž poznám dôvod, pre ktorý dostala kniha svoje meno, niekedy to totiž veľa povie o príbehu. 

Postavy mali celkom dobre vykreslené charaktery, na nervy mi však liezla jedna postava. Viktor bol na jednej strane úplný med a potom z neho tak odporné veci vypadli, že sa k tomu dá povedať jedine fuj. Pôsobil však skutočne vierohodne, niekedy som si o ňom myslela, že je riadne psycho. Takýto názor som však mala miestami aj na Vanesu, pretože tá svojim správaním a novým (horším) prístupom búrala všetko dobré čo som si o nej dovtedy myslela.

Kniha sa mi však napriek svojej trochu depresívnejšej a ťažkej téme páčila. Musím priznať, že takéto knižky veľmi nečítam, takže to bola pre mňa aj celkom zaujímavá zmena. Knižke dávam 6,5 boda z 10.

Ďakujem autorke a @zachran_knihu za možnosť zapojiť sa do štafety a spoznať tak novú autorku ^͜^. 

Komentáre