Popol vo vetre

Popol vo vetre - Kathleen E. Woodiwiss

Popol vo vetre som začala čítať na odporúčanie kamarátky, teda na jej „menší“ nátlak :D. Ale neľutujem. Napriek tomu, že je táto kniha staršia, je jednou z top kníh, ktoré som zatiaľ čítala.

Keďže som anotáciu ani nevidela, bolo pre mňa prekvapením kto v skutočnosti Al je. Prvé a zďaleka nie jediné prekvapenie tejto knihy. Autorka podľa mňa prekonala všetko čo som od románu čakala. Akože fakt.

Alaina prišla kvôli vojne o svoju najbližšiu rodinu, a tak sa vydáva do New Orleans k svojmu strýkovi. Príde tam však prezlečená za chlapca Ala a hneď na začiatku si vyrobí problémy s „modrobrucháčom“ Coleom. Okrem toho spôsobí pár infarktových stavov svojej tete :D.

Všetko sa pekne zamotá kvôli Roberte, ktorá veľmi túži po bohatstve a obdive. Musím povedať, že Roberta je jednou z najodpornejších postáv a ani rodinná väzba s Alainou jej nepomohla. Napriek Robertinmu lovu na Colea, sa Alaina doňho zaľúbila. Vďaka svojej práci Ala v nemocnici mala možnosť spoznať Colea bližšie a uvedomila si, že nie je až tak zlým človekom za akého ho považovala. Vzťah medzi nimi dvoma je celkom vtipný, zároveň aj trpký. 

Alaina je tvrdohlavá, príliš hrdá, ale tiež veľmi láskavá a má obrovské srdce. Počas čítania som si ju obľúbila, ale boli momenty kedy som ju mala chuť kopnúť do zadku. Ale to som mala chuť aj pri Coleovi :D.

Autorka pripravila veľa zaujímavých zvratov, ktoré by mi ani nenapadli a rozhodne prekvapili a jeden ma poriadne šokoval. Príbeh bol neskutočne dynamický, neustále sa niečo dialo a príjemne sa to čítalo ^_^. Fakt je málo kníh, ktoré by som mala problém odložiť, akože čítať toto pred spaním a nakoniec sa donútiť knihu odložiť lebo je zrazu pol jednej ráno :´D.

Popol vo vetre hodnotím plným počtom bodov a ďakujem Veronike za odporúčanie takej skvelej knihy ^_^. Ak máte radi romány, ktoré fakt nie sú plytké ako čajová lyžička, toto je rozhodne ten správny. 

Komentáre